HP представила свій перший планшет на базі webOS

Опубліковано 10 лютого 2011 року

Перший планшет під управлінням даної операційної системи отримав назву TouchPad. Зовні, а також за своїми габаритами, масою і деякими характеристиками ґаджет нагадує Apple iPad, хоча є значно потужнішим рішенням. Розміри пристрою становлять 242х190х13, сім мм, вага — 740 грамів і живиться він від потужного акумулятора ємністю 6300 мАг.

У планшеті встановлено 9,7-дюймовий РК-дисплей з роздільною здатністю 1024х768 пікселів. Ідентичний екран є і в iPad, хоча технологія, за якою виконаний дисплей в TouchPad, не називалася. Апарат оснащується двоядерним процесором Qualcomm Snapdragon APQ8060 з частотою 1,2 ГГц, 1 ГБ оперативної пам’яті і 16 або 32 ГБ флеш-пам’яті. З комунікативних опцій присутні модулі Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 2.1+EDR, 3,5-міліметровий аудіороз’єм і 1,3-мегапіксельна веб-камера. У деяких моделях є 3G-модем та GPS-приймач (A-GPS). Серед датчиків згадуються сенсор освітленості, акселерометр, гіроскоп і електронний компас.

Але апаратні характеристики — це не саме головне в планшеті. Не менш важлива й програмна складова, яка в HP TouchPad дуже хороша навіть у порівнянні з iOS і Android 3.0. Планшет працює під управлінням webOS 3.0, підтримує технологію Adobe Flash, режим багатозадачності, VPN, включає зручний поштовий клієнт, офісний пакет QuickOffice і додаток Amazon Kindle з доступом до онлайн магазину книг. Екранна клавіатура зі зручною розкладкою, і користувач навіть може вибрати її розмір.

Крім того, планшет підтримує бездротовий друк документів і технологію Touchstone (бездротова підзарядка, передача контенту на сумісні пристрої, на зразок смартфонів і т. д.). Є система оповіщень, нагадує Growl в Mac OS X. При бажанні прямо у вікні оповіщення можна переглядати повідомлення або листи, або перейти до супутнього додатка одним дотиком.

Цікаво реалізована система взаємодії між webOS-планшетом і смартфоном. При бажанні можна передати з телефону в планшет або навпаки посилання з веб-браузера, текстове повідомлення або електронний лист просто торкнувшись пристроями.

З фірмових аксесуарів для планшета HP анонсувала бездротову клавіатуру, док-станцію Touchstone і чохол з вбудованою підставкою. У продаж TouchPad надійде влітку. Спочатку на прилавки потрапить модель тільки з підтримкою Wi-Fi, а пізніше і з 3G-модемом. Ціна пристроїв поки не визначена.

Анонсом планшета HP не обмежилася. Вона також зробила гучну заяву про намір адаптувати в цьому році webOS для використання в ПК, плюс випустить ряд інших пристроїв на основі даної операційної системи, включаючи принтери.

itc

Теґи: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Категорії: Інтернет планшети

rss twitter facebook vkontakte googleplus tumblr
  • Про Убунту gadgetnews KY softnews Замовити рекламу Замовити рекламу
  • Реклама

  • Категорії

    Теґи

    3G AMD Android Apple ASUS Blu-ray Bluetooth Core i5 Core i7 DDR2 DDR3 Dell DVD DVI eSATA Ethernet Full HD Google Android HDMI Intel Intel Core i5 Intel Core i7 LG microSD MP3 MSI Samsung SATA2 SD SSD USB USB 2.0 USB 3.0 VGA Wi-Fi Wi-Fi 802.11b Wi-Fi 802.11g Wi-Fi 802.11n Windows Windows 7 Windows 7 Home Premium Windows XP YouTube РК-дисплей веб-камера

    Архіви

    Лінки

    Жити Завтра

    Українська Відкрита Асоціація Організацій, Груп і Осіб, що працюють з дітьми, страждаючих на онкозахворювання.