Samsung офіційно представила планшет Galaxy Tab

Опубліковано 2 вересня 2010 року

Як і було обіцяно раніше, компанія Sasmug офіційно представила свій перший мультимедійний планшет Galaxy Tab. Інформація про нього з’явилася в Мережі ще досить давно, але, як виявилося, не всі чутки були вірними.

7-дюймовий дисплей планшета виконаний за технологією TFT, а не AMOLED, як передбачалося раніше, але у нього досить висока роздільна здатність 1024х600 пікселів, у той час як у потенційних конкурентів — 800х480 пікселів. В якості операційної системи виступає Android 2.2, зверху якої встановлена оболонка TouchWiz 3.0, адаптована під збільшені діагональ і роздільну здатність дисплея.

Також в оригінальному ПЗ встановлені Samsung Readers Hub і медіаплеєр. Перша програма призначена для читання електронних книг і журналів, підтримує сервіси Kobo і Zinio. Вбудований медіаплеєр є більш функціональним продуктом, ніж стандартний плеєр Adroid. Він підтримує найбільш популярні формати відео, включаючи AVI (DivX, Xvid) і MKV.

Цікаво, що фактично Galaxy Tab є повноцінним телефоном. У нього є відповідний модуль з підтримкою мереж 2,5G (GSM/GPRS/EDGE) та 3G (HSUPA/HSDPA), який можна використовувати не тільки для передачі даних, але і для голосового спілкування, відеочату, SMS та MMS. Також присутні модулі Wi-Fi 802.11b/g/n і Bluetooth 3.0.

В основі планшета лежать гігагерцовий процесор ARM Cortex A8 з вбудованим графічним акселератором PowerVR SGX540, 512 МБ оперативної пам’яті і 16 або 32 ГБ флеш-пам’яті. З сенсорів у пристрої присутні акселерометр, гіроскоп, електронний компас і датчик освітленості. Фотокамер у Galaxy Tab дві: 3-мегапіксельна з автофокусом і світлодіодним спалахом на задній панелі і 1,3-мегапіксельна — на передній. Габарити планшета становлять 190,09 х120,45х11,98 мм, вага — 380 грамів. Живиться він від акумулятора ємністю 4000 мАг (вистачить на 7 годин безперервного відтворення відео).

Про дату релізу й ціну точної інформації поки немає. Тим не менше, судячи з чуток, сподіватися на низьку вартість не варто. Передбачається, що молодша 16-гігабайтна модель коштуватиме не нижче €600.

itc

Теґи: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Категорії: Інтернет планшети, Смартфони і комунікатори, Ґанджети

rss twitter facebook vkontakte googleplus tumblr
  • Про Убунту gadgetnews KY softnews Замовити рекламу Замовити рекламу
  • Реклама

  • Категорії

    Теґи

    3G AMD Android Apple ASUS Blu-ray Bluetooth Core i5 Core i7 DDR2 DDR3 Dell DVD DVI eSATA Ethernet Full HD Google Android HDMI Intel Intel Core i5 Intel Core i7 LG microSD MP3 MSI Samsung SATA2 SD SSD USB USB 2.0 USB 3.0 VGA Wi-Fi Wi-Fi 802.11b Wi-Fi 802.11g Wi-Fi 802.11n Windows Windows 7 Windows 7 Home Premium Windows XP YouTube РК-дисплей веб-камера

    Архіви

    Лінки

    Жити Завтра

    Українська Відкрита Асоціація Організацій, Груп і Осіб, що працюють з дітьми, страждаючих на онкозахворювання.