Нові Apple iMac з 4-ядерними процесорами і підтримкою Thunderbolt

Опубліковано 4 травня, 2011 Автор Юра Стародуб

Компанія Apple представила нові настільні комп’ютери-моноблоки iMac, які отримали підтримку високошвидкісної технології вводу/виводу Intel Thunderbolt, 4-ядерні процесори Intel Sandy Bridge, нові графічні прискорювачі AMD Radeon HD 6000, веб-камеру FaceTime HD з можливістю запису відео високої чіткості .

Пристрої демонструють загальний приріст продуктивності в 1,2-1,7 рази у порівнянні з моделями попереднього покоління, а завдяки новим відеокартам графічна міць зросла в 1,5-4,8 рази (залежно від моделей і ігор).

У стандартній конфігурації всі нові ПК-моноблоки оснащуються 32-нм 4-ядерними процесорами Intel Core i5 з архітектурою Sandy Bridge. Як повідомляє Apple, нові прискорювачі Radeon HD 6750M і Radeon HD 6970M дозволяють добитися небувалої мощі на ПК-моноблоках.

Опціонально на замовлення споживачів в комп’ютери можуть бути встановлені більш швидкі 4-ядерні процесори Intel Core i7 з частотою до 3,4 ГГц, напівпровідниковий накопичувач об’ємом 256 Гбайт, додатковий жорсткий диск об’ємом до 2 Тбайт, збільшений об’єм пам’яті DDR3.

Також оновлені iMac є першими у світі настільними комп’ютерами, які отримали підтримку високошвидкісної технології вводу/виводу Intel Thunderbolt, яка вперше була представлена в ноутбуках MacBook Pro. При цьому 21,5-дюймова модель оснащується одним портом Thunderbolt, а 27-дюймова модель — двома.

Інтерфейс Thunderbolt підтримує двосторонню передачу на швидкості до 10 Гбіт/с, має рідну підтримку DisplayPort, а також забезпечує сумісність з FireWire, USB, Gigabit Ethernet, HDMI, DVI і VGA через відповідні адаптери. Intel сподівається, що в майбутньому технологія отримає широке розповсюдження і стане новим стандартом для високоефективного введення/виведення даних.

Варто також відзначити, що нові iMac отримали веб-камеру FaceTime HD з підтримкою відео-дзвінків FaceTime для зв’язку з комп’ютерами Mac, планшетами iPad 2, смартфонами iPhone 4 і кишеньковими програвачами iPod touch останнього покоління. Зовні комп’ютери iMac змінилися мало — вони як і раніше виконані з алюмінію і скла, оснащуються екранами високої роздільної здатності зі світлодіодним підсвічуванням і IPS-матрицею, роз’ємами для карт SD, і поставляються з бездротовою мишею Magic Mouse або сенсорною панеллю Magic Trackpad.

«Нашим користувачам дуже подобається стильний алюмінієвий корпус iMac, чудовий екран і гарний дизайн «все в одному», — зазначив Філіп Шиллер, старший віце-президент компанії Apple по глобальному маркетингу. — Завдяки новому поколінню чотири-ядерних процесорів, нової найпотужнішої графіки, технології Thunderbolt і камері FaceTime HD, ми зробили найкращий у світі настільний комп’ютер».

З додатковими технічними характеристиками, варіантами конфігурації на замовлення, а також з аксесуарами можна ознайомитися на офіційному сайті. Нові iMac найближчим часом з’являться у авторизованих реселерів Apple, тоді ж буде відома і роздрібна вартість.

3dnews

Теґи: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Категорії Стаціонарний ПК

blog comments powered by Disqus
  • RSS Follow Twitter Facebook

  • Про Убунту gadgetnews KY softnews Замовити рекламу Замовити рекламу
  • Категорії

    Теґи

    3G AMD Android Apple ASUS Blu-ray Bluetooth DDR2 DDR3 Dell DVD DVI eSATA Ethernet Full HD Google Android HDMI Intel Intel Core i5 Intel Core i7 LG Linux microSD MP3 MSI Samsung SATA2 SD SSD USB USB 2.0 USB 3.0 VGA Wi-Fi Wi-Fi 802.11b Wi-Fi 802.11g Wi-Fi 802.11n Windows Windows 7 Windows 7 Home Premium Windows Vista Windows XP YouTube РК-дисплей веб-камера

    Архіви

    Лінки

    Жити Завтра

    Українська Відкрита Асоціація Організацій, Груп і Осіб, що працюють з дітьми, страждаючих на онкозахворювання.