Система зберігання даних («Ител ЛТД») GIGABYTE D120-C20 вміщує 16 дисків

Опубліковано 15 Травня 2016 року

Як ви думаєте, скільки стандартних 3,5-дюймових жорстких дисків можна встановити в серверний корпус 1U з урахуванням необхідності залишити місце для системної плати, охолодження і блоку живлення? Два? Чотири? На питання відповідає компанія GIGABYTE зі своєю новою компактною системою зберігання даних, виконаної саме в такому форм-факторі, і ця відповідь звучить так: «шістнадцять».

Система зберігання даних GIGABYTE D120-C20

Так, саме стільки звичайних жорстких дисків 3,5-дюйма розробники змогли вмістити в корпус формату 1U. Система D120-C20 позиціонується компанією-виробником як компактне рішення «холодного зберігання» даних.

Неважко підрахувати, яка може бути максимальна ємність масиву RAID6 в такій системі при використанні жорстких дисків об’ємом 8 Тбайт — 112 терабайт (8×16 — 16). Тут цілком значне сховище інформації; втім, можна залишити ще 1-2 жорсткі диски в холодному резерві про всяк випадок, оскільки доступ до дисків тут не такий простий і звичайних кошиків «гарячої заміни» немає, доводиться знімати верхню панель корпусу. Під нею диски розташовані поруч один з одним в чотири ряди; втім, для полегшення заміни накопичувачів передбачені спеціальні рамки. На безшумність розраховувати не доводиться: щоб продути таку щільну конструкцію, в системі встановлено 5 вентиляторів типорозміру 40×25 зі швидкістю обертання 18000 об/хв.

Система зберігання даних GIGABYTE D120-C20

У задній частині розмістилася системна плата на базі Intel Xeon D-1541, а це цілком серйозний восьмиядерний процесор з 12 Мбайтами кеша, підтримкою Hyper-Threading і максимальною частотою 2,7 ГГц. При цьому його теплопакет становить всього 45 ват. Системна плата підтримує установку до 16 або 32 Гбайт пам’яті в залежності від типу модулів, має два гнізда SFP+ (10 Гбіт/с, Cortina CS4227) і два звичайних порти Gigabit Ethernet (Intel i210), а також виділений порт Ethernet для віддаленого управління. За дискову підсистему відповідає шістнадцятиканальний контролер SATA 3.0 GIGABYTE CSA313-G.

Живиться система від 400-ватного блока живлення і без дисків важить всього 12 кілограмів. Підтримуються будь-які сучасні операційні системи, розраховані на архітектуру x86.

via

Теґи:
Категорії: Аксесуари

  • Про Убунту Нові програми Замовити рекламу Замовити рекламу
  • Реклама

    Категорії

    Позначки

    Жити Завтра

    Українська Відкрита Асоціація Організацій, Груп і Осіб, що працюють з дітьми, страждаючих на онкозахворювання.