«Розумні» окуляри Fujitsu проектують зображення на сітківку за допомогою лазера

Опубліковано 21 Серпня 2015 року

Компанія Fujitsu продемонструвала прототип «розумних» окулярів, в яких для формування зображення не застосовується модуль з дисплеєм.

«Розумні» окуляри Fujitsu

Замість цього використовується особлива лазерна система, що проектує зображення безпосередньо на сітківку лівого ока. Модуль складається з лазера, вмонтованого в ліву дужку, двох розташованих під кутом міні-дзеркал і лінзи. Розробник стверджує, що система нешкідлива для зорового апарату і не потребує фокусування.

Окуляри можуть бути підключені до мобільного пристрою: в цьому випадку користувач буде бачити зображення, що генерує смартфон або планшет. Крім того, картинка може транслюватися від камери, вмонтованої в центральну частину оправи, що може бути корисно для користувачів з різними порушеннями зору.

Окуляри Fujitsu проектують зображення на сітківку за допомогою лазера

У поточному вигляді ґаджет має досить громіздку конструкцію і вимагає дротового підключення до блоку керування розміром з телефонний довідник. Але вже в найближчі місяці розробники мають намір поліпшити дизайн самих окулярів і зменшити розміри контрольного модуля до габаритів смартфона. У перспективі для обміну даними планується перейти на бездротовий зв’язок.

Комерційну версію окуляр розробники мають намір випустити до березня 2016 року. Ціна складе близько двох тисяч доларів. Цільовою аудиторією стануть люди з різними порушеннями зору, для яких проектування зображення з камери на сітківку може стати справжнім порятунком.

via

Исправление кривизны роговицы при помощи лазерного луча. Лазерная коррекция зрения проводится в течение 10–15 минут, при этом воздействие лазера на глаз не превышает 30–40 секунд. Низкие цены на лазерную коррекцию и постоянные акции. Возможность оплаты лазерной коррекции в рассрочку.

Теґи: , ,
Категорії: Ґанджети

  • Про Убунту Нові програми Замовити рекламу Замовити рекламу
  • Реклама

    Категорії

    Позначки

    Жити Завтра

    Українська Відкрита Асоціація Організацій, Груп і Осіб, що працюють з дітьми, страждаючих на онкозахворювання.