Apple представила iPad Air 2 — Apple A8X, Touch ID і тонкий корпус

Опубліковано 17 жовтня 2014 року

Компанія Apple представила новий планшет iPad Air 2. Незважаючи на вдосконалені характеристики і збереження показників автономної роботи на колишньому рівні (до десяти годин при роботі, грі або перегляді веб-сторінок), пристрій став ще тонше (всього 6,1 мм при вазі 450 грам). Які ж нововведення може запропонувати нова версія самого популярного планшета на ринку?

Apple представила iPad Air 2

Перш за все, слід сказати про використання нового 20-нм 64-бітного процесора Apple А8X (поліпшеної версії A8, що використовується в смартфонах iPhone 6). Як стверджує компанія, CPU-продуктивність в порівнянні з попереднім поколінням зросла на 40%, а графічна — в 2,5 рази. Apple відзначає, що завдяки поліпшеній графіці і низкорівневому API Metal в iOS 8 розробники можуть створювати реалістичні візуальні ефекти консольного рівня. Варто додати, що iPad Air 2 отримав співпроцесор рухів M8 (використовується в iPhone 6), який займається обробкою даних акселерометра, гіроскопа, компаса і барометра (останній датчик — новинка, він дозволяє вимірювати тиск повітря та надавати інформацію про висоту).

Apple представила планшет iPad Air 2

Корпус планшета iPad Air 2 зроблений з цілісного шматка анодованого алюмінію. При цьому, планшет оснащується ламінованим 9,7-дюймовим IPS-дисплеєм (2048×1536), завдяки чому зображення максимально наближене до пальців користувача. Спеціальне покриття на 56% знижує рівень відблиску, так що картинка виглядає чіткіше на вулиці. Apple також відзначає, що дисплеї відрізняються підвищеною контрастністю і яскравішими, насиченими кольорами.

Наступним нововведенням iPad Air 2 є інтеграція сканера відбитків пальців Touch ID, так що розблокувати захищений пристрій або виконати аутентифікацію в додатках можна одним дотиком. Дактилоскопічний датчик зручно застосовувати також для захисту покупок в App Store, iTunes Store, iBooks Store, а також для оплати товарів і послуг через нову платіжну систему Apple Pay.

Планшет Apple iPad Air 2

Наступне нововведення iPad Air 2 — вдосконалені HD-камери iSight і FaceTime. Тильна камера iSight оснащена 8-Мп BSI-матрицею і поліпшеною оптичною системою (діафрагма f/2,4, об’єктив з 5 елементів), завдяки чому знімки повинні бути якіснішими. З’явилися нові функції панорамної, інтервального і сповільненої зйомки, а також відео 1080p. Лицьова HD-камера FaceTime вловлює на 80% більше світла, ніж у iPad Air, також, підтримує швидкісну серійну зйомку, HDR для фотографій і відео.

Apple iPad Air 2

Apple iPad Air 2

Apple iPad Air 2

Планшет iPad Air 2 отримав підтримку Wi-Fi 802.11ac (MIMO), завдяки чому швидкість передачі даних зросла в 2,8 рази порівняно з iPad Air, до 866 Мбіт/с. LTE-версія iPad Air 2 підтримує ще більше діапазонів LTE і забезпечує до 50% зростання сполучення. Також, розширена підтримка інших високошвидкісних технологій стільникового зв’язку на зразок DC-HSDPA і HSPA+.

iPad Air 2 поставляється з попередньо-встановленою iOS 8.1 в трьох кольорах: золотистому, темно-сірому і сріблястому. На жаль, Apple не повідомляє про об’єм оперативної пам’яті пристрою, але, згідно з чутками, вона розширена до 2 Гбайт (незабаром це можна буде підтвердити). Планшет вийде 17 жовтня в 29 країнах.

Планшет вийде 17 жовтня в 29 країнах

via

Теґи: , , , ,
Категорії: Планшети

  • Про Убунту Нові ґаджети Інтернет журнал Нові програми Замовити рекламу Замовити рекламу
  • Реклама

    Категорії

    Теґи

    Жити Завтра

    Українська Відкрита Асоціація Організацій, Груп і Осіб, що працюють з дітьми, страждаючих на онкозахворювання.