Lenovo офіційно представила свій найтонший ноутбук ThinkPad X1

Опубліковано 17 травня 2011 року

Компанія Lenovo не змогла зберегти інтригу зі своїм найтоншим ноутбуком в лінійці ThinkPad, під назвою X1. Ще минулого місяця відбувся великий витік інформації про нього, хоча лише офіційний анонс розставив всі крапки над «i». Так, стало відомо, що Lenovo дійсно позиціонує новинку як конкурента Apple MacBook Air, але для корпоративного сектора.

Компанія використала в ноутбуці оригінальну систему охолодження власної розробки, яка дозволила розмістити в тонкому корпусі повноцінні процесори Intel Core другого покоління, причому немає обмежень на модель. Це можуть бути Core i3, Core i5 або навіть Core i7. Lenovo стверджує, що при високій ефективності системи охолодження вона працює дуже тихо.

У ноутбуці використовується акумулятор нового покоління, здатний заряджатися до 80% своєї ємності за 30 хвилин. При цьому настільки швидке відновлення заряду негативно не впливає на життєвий цикл батареї. Згідно з даними Lenovo, акумулятор розрахований на 1000 циклів заряду-розряду або приблизно на три роки активної експлуатації. У пристрої використовується незнімна батарея, що забезпечує до п’яти годин роботи ноутбука в автономному режимі. Також опціонально за 150 доларів пропонується додатковий акумулятор, який приєднується до днища ноутбука і збільшує його автономність вдвічі. Разом з ним вага лептопа теж збільшується (з 1,3 до 1,68 кг). У Lenovo стверджують, що аналогічні за характеристиками акумулятори активно почнуть застосовуватися іншими компаніями лише в 2012 році.

ThinkPad X1 має тонкий корпус (21 мм) з магнієвого сплаву, а його 13,3-дюймовий РК-дисплей (1366х768 пікселів) захищений склом Corning Gorilla Glass і відрізняється підвищеною яскравістю, що становить 350 ніт, (традиційно у ноутбучних екранів цей показник становить 200 -250 ніт). Є виходи VGA, HDMI, Mini DisplayPort і підтримується технологія Intel WiDi. В якості графічного адаптера використовується вбудоване рішення Intel HD 3000.

Ціна новинки виявилася набагато цікавіше, ніж очікувалося раніше. У базовій конфігурації з 2,1-гігагерцовим процесором Core i3 і SSD-накопичувачем ємністю 160 ГБ рекомендована вартість ноутбука становить 1400 доларів. Поставки ThinkPad X1 стартують з 17 травня цього року.

itc

Теґи: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Категорії: Ноутбук та нетбук

  • Igor Shubovych

     от би вони ще більший трекпад зробили, а то я після робочого MacBook Pro, за домашній Lenovo X310 не сідаю.

rss twitter facebook vkontakte googleplus tumblr
  • Про Убунту Нові ґаджети Інтернет журнал Нові програми Замовити рекламу Замовити рекламу
  • Реклама

    Категорії

    Теґи

    3G Acer AMD Android Apple ASUS Blu-ray Bluetooth Core i5 Core i7 DDR2 DDR3 Dell DVD DVI eSATA Ethernet Full HD Google Android HDMI Intel Intel Core i5 Intel Core i7 LG microSD MSI Samsung SATA2 SD SSD USB USB 2.0 USB 3.0 VGA Wi-Fi Wi-Fi 802.11b Wi-Fi 802.11g Wi-Fi 802.11n Windows Windows 7 Windows 7 Home Premium Windows XP YouTube РК-дисплей веб-камера

    Жити Завтра

    Українська Відкрита Асоціація Організацій, Груп і Осіб, що працюють з дітьми, страждаючих на онкозахворювання.